Oroszországból érkeztek ejtőernyősök a félszigetre. A lövészet mellett a kétéltű hadviselést és az ejtőernyős ugrásokat is gyakorolják.

biztpol hírek

Orosz ejtőernyősök, még nem a Krímen

Az orosz légideszant csapatok, a légierő és légvédelem, illetve a Fekete-tengeri Flotta részvételével kezdődött nagyszabású hadgyakorlat a Krímben – mondta Andrej Szergyukov vezérezredes az opuki gyakorlótéren.

 

Szergyukov, a légideszantos erők parancsnoka szerint először riadóztatták és csoportosították át részlegesen, felszerelésükkel együtt a Krímbe a haderőnem három magasabb egységét – jelentette az MTI.

A gyakorlaton 2500 ejtőernyős vesz részt a novorosszijszki 7. gárdahadosztály, a kamisinszki 56. és az ulan-udei 11. gárdadandár kötelékéből. A katonák 600 haditechnikai eszközt vittek magukkal – írta a TASS.

A manővereken a terroristák és a reguláris haderő elleni harcot gyakorolják majd az ejtőernyősök a gyorsreagálású erők részeként – mondta Szergyukov. A tábornok szerint a gyakorlatra a ”megnövekedett terrorveszély” miatt van szükség, és mert a légideszant csapatok (VDV) alkalmazásával fel lehet számolni a válsághelyzeteket a világ különböző pontjain.

A katonák lőgyakorlatokon vesznek részt, gyakorolják a kétéltű hadviselést és az ejtőernyős deszantot, illetve a kulcsfontosságú objektumok elfoglalását.

A hadgyakorlat azután kezdődött, hogy Oroszország-szerte ünnepélyesen megemlékeztek arról, hogy a félszigetet három éve megszállták és egy el nem ismert népszavazás után elcsatolták Ukrajnától. Az oroszok persze ezt máshogy mondják: a hivatalos szóhasználat szerint az anyaország és az elcsatolt terület újraegyesítése történt meg.