Három nap alatt festik át a járműveket.

földön us army nato usa álcázás harckocsik

A festésük lemosható

 

A 4. lövészhadosztály 3. gépesített dandárja körülbelül 400 járművel érkezett Európába. Az M1A2 Abrams harkocsik, a Bradley harcjárművek, a M109A6 Paladin önjáró lövegek mind homokszínűek – eddig ugyanis más éghajlaton, más küldetésben használták őket.

A katonák most elkezdték átfesteni a járműveket – írja az Army Times. A zöld szín jobb rejtőzködést jelenthet az Európai terepen.

Korábban nem volt idejük átfesteni a harckocsikat. A dandár az elmúlt háromnegyed évben az európai küldetésre készült, és több gyakorlaton is részt vette az Egyesült Államokban.

A harckocsikat Európában nem csak álcahálókkal álcázzák, hanem át is festik. A művelet három napig tart, és egy nagynyomású mosással kezdődik. Utána 12 óráig száradni hagyják a felületet, majd lefestik, és ismét száradni hagyják. Ezek a műveletek is fél napokat vesznek igénybe.

A dandár szeptemberig marad Európában, akkor csomagolnak, és visszatérnek az Egyesült Államokba. Ha pedig már nem lesz szükség az európai viszonyoknak megfelelő színre, akkor egy nagynyomású mosóval bármikor eltávolíthatják a festéket.